I may also believe in unicorns

Bucket lists zijn internationaal, overal te vinden en over de hele wereld gemaakt. De roots van de bucket list liggen in Amerika, waar ook de film The Bucket List vandaan komt. Deze film die in 2007 uitkwam, heeft veel mensen gemotiveerd om een bucket list te maken. Sindsdien is de bucket list een hype geworden, vooral in Amerika.

Annette White is een Amerikaanse vrouw die haar leven letterlijk wijdt aan haar eigen bucket list. Met maar liefst 565 punten op haar bucket list, is Annette er vol van overtuigd al deze goals te behalen.

“I am living an adventurous life based on a promise to myself to not let fear make my decisions and I am hoping other people will be inspired to do the same.”

Annette heeft nog lang niet alle goals op haar lijst behaald, maar heeft wel al veel dingen gezien en meegemaakt die haar kijk op het leven veranderd hebben. Sommige goals zijn haar erg bijgebleven. Zo heeft ze bijvoorbeeld olifanten gewassen in een opvangcentrum voor mishandelde olifanten in Thailand  . “This was one adventurous day, thats memory will last a lifetime, where I felt that I had an intimate experience with these charming elephants in Thailand.”

Annette elephant

Naast alle mooie dingen die Annette heeft gedaan, zijn er ook een wat meer aparte  avonturen die ze heeft meegemaakt. Zo heeft ze een eeuwenoud ei gegeten, in een kwallenmeer gezwommen , slangensoep geslurpt  en rondgehangen in kattencafés.

De bucket list is niet voor niets gemaakt. Vroeger kampte Annette met veel stress en paniekaanvallen. Zelf weet ze niet hoe dit allemaal is begonnen. Het zou volgens haar een combinatie kunnen zijn van weinig zelfvertrouwen, veel negatieve gedachten en een moeilijke jeugd. Van haar twintigste tot dertigste heeft Annette veel last gehad van alle gevolgen en heeft het veel beperkingen met zich meegenomen in die tijd. Ze durfde niet meer in de buurt van anderen te komen, vooral niet in grote groepen. Ze bleef liever thuis, dan dat ze naar buiten moest en sociaal moest doen. Zelfs als ze ergens heen zou willen, hielden al haar negatieve gedachtes haar tegen om de deur uit te gaan. Dezelfde vragen bleven telkens in haar hoofd:

“What if they don’t like me? What if I offended them by what I said? What if? What if?”

Van paniekaanvallen, tunnelvisie tot trillen; Annette had veel last van alle symptomen. Vaak is ze naar het ziekenhuis geweest om te kijken of er iets aan gedaan kon worden. Telkens kwam ze weer zonder uitkomsten thuis. Zelf wist ze niet wat de oorzaak was en ging voor de kleinste dingen naar de dokter. Annette is al lang blij dat er uiteindelijk niks ernstigs bij haar werd geconstateerd.

Nu ze eindelijk wist wat ze had, moest ze leren om hiermee om te gaan. Er zijn geen medicijnen tegen angstproblemen en paniekaanvallen; het zit allemaal in je hoofd. Na verloop van tijd realiseerde Annette dat zij de enige is die haar problemen in controle kan houden.

“Some days are harder than others, but at this point even the bad days are pretty good in relation to ten years ago.”

Haar bucket list hielp haar om uit haar comfortzone getrokken te worden en uit haar schulp te komen. Hierdoor realiseerde zij zich ook dat dingen helemaal niet zo eng zijn als ze eigenlijk lijken, falen ook leuk kan zijn, niet iedereen je aardig hoeft te vinden en dat perfectie slechts een mythe is.

Toen Annette haar avonturen openbaar zette op haar blog, had dat een grote impact op haar leven en haar bucket list. Mensen reageerden enthousiast en motiveerden haar om door te gaan om haar goals te bereiken. Sinds toen werd de lijst langer en langer. Hierdoor heeft ze veel mooie dingen in het leven mee kunnen maken. Ze weet dat als zij angst de keuze had laten maken, ze deze dingen nooit  had kunnen doen.

Annette climbing

Annette overwint haar angst voor hoogtes door over een regenwoud te tokkelen.

Annette reist de hele wereld af en is al bijna op elk continent geweest. Dit kost veel tijd en veel geld. Voor haar is het niet moeilijk om dit te kunnen betalen. Op haar blog, Bucket List Journey, worden veel advertenties geplaatst. Hier wordt zij voor betaald en daar kan zij meer goals behalen. Daarnaast zijn er veel restaurants, hotels en andere bedrijven die graag genoemd zouden worden in één van haar posts. Daardoor is het makkelijker voor haar om een plek te vinden om te verblijven en dingen te doen. Tenslotte is de eigenaar van een Italiaans restaurant in Noord Californië, waar zij jaren lang hard heeft gewerkt.

“This is what I am truly passionate about. I would forget designer clothes, fancy coffee or a manicure any day of the week if it were in exchange for a memorable experience.”

Het meest kijkt Annette uit naar het afstrepen van elke goal op haar lijst, maar ze is er nog lang niet. Toch heeft ze iets om enorm naar uit te kijken; in 2014 zal ze een reis maken naar de Galapagos eilanden. Iets wat ze ook graag wilt doen, is met haar bucket list anderen helpen om hun goals in het leven ook te bereiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s