Let’s try DIY

Kleding met studs, gevlochten armbandjes en haardbanden met stoffen strikjes; het zijn allemaal leuke dingen, maar kosten al gauw een hoop geld. Toch zijn veel trends makkelijk zelf na te maken voor een veel lagere prijs. Natuurlijk kost dit ook wat tijd en flink wat schelden af en toe, maar het resultaat mag er wel wezen. Om geld te besparen en creatiever te worden, is het tijd om actie te ondernemen en dingen zelf te gaan maken

Sieraden

Armbanden kosten  ongeveer rond de tien euro. Bij de fournituren winkel kun je voor een kleine prijs (vanaf 10 cent) schakeltjes halen voor je armband. Daarnaast kun je ook verschillende stoffen kiezen waarmee je vast wil zetten. Ook kun je alleen van stof genoeg leuke armbandjes maken voor de zomer

Nodig:

  •  Touw
  •  Schaar

Vouw de touwtjes dubbel en een knoop met een lus. Vervolgens vouw je de twee buitenste touwtjes naar binnen. De touwtjes die nu aan de buitenkant zitten, vouw je vervolgen ook weer naar binnen. Doe dit zo lang als nodig is. Als je klaar bent maak je een aantal keer een knoop et voilà, armband gemaakt. Er zijn ontzettend veel verschillende kleurencombinaties mogelijk. Je kunt ook andere knooptechnieken gebruiken voor leuke zelfgemaakte armbanden.

Foto: Maxime Legez

Foto: Maxime Legez

Accessoires

Het kan erg makkelijk zijn om net iets extra’s toe te voegen aan een accessoire die  iedereen draagt. Neem bijvoorbeeld een elastiekje: een saai zwart bandje dat je haren bij elkaar houdt.  Met een strookje binnen vijf minuten een strikje maken en deze vastknopen aan je elastiekje. Hierdoor maak je een gewone accessoire iets specialer en leuk om te dragen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stuk stof (oud shirt of een sjaal) en naald en draad.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Kleding

Er zijn veel verschillende manieren om een oud shirt weer helemaal de pimpen. Zo kun je dingen knippen, erop naaien of andere stoffen toevoegen. Met kleding zijn er veel mogelijkheden om je oude shirt nieuw leven te geven. Voor deze techniek is nodig:

  • Krijt
  •  Schaar

Teken de vorm die jij wilt hebben achterop je shirt met krijt. Uitgeschoten? No worries, krijt kun je makkelijk wegvegen met je handen. Vervolgens teken je verticaal strepen in je vorm. Zorg ervoor dat de lijnen gelijk lopen van elkaar voor een mooier effect. Vervolgens knip je alleen de verticale lijnen, niet het hartje zelf. Probeer zo precies mogelijk te zijn. Vervolgens trek je zachtjes aan de stroken die overblijven, zodat ze een beetje uitrekken. Daarna kun je het overgebleven krijt weg vegen en je hebt een totaal nieuw shirt.

Foto: Maxime Legez

Foto: Maxime Legez

Ook shorts kun je nieuw leven geven in minder dan tien minuten. Heb je bijvoorbeeld een leuke broek met een enorm gat? Met een klein stukje stof (bijvoorbeeld kant) kun je het gat opvullen. Je hoeft hem alleen maar vast te stikken. Let wel op: kant is niet rekbaar, dus gebruik er iets meer van dan bij rekbaar stof. Ook kun je bij shorts een randje kan toevoegen of de kontzakken een andere kleur geven. Het is allemaal binnen tien minuten te doen en geeft een eigenheid aan je kleding. Handig, simpel en snel.

Foto: Maxime Legez

Foto: Maxime Legez

De laatste en meest simpele DIY: de mok met zelfgemaakte tekst. Bij de fournituren winkel kun je speciale pennen kopen waarmee je op mokken en borden kunt schrijven. Je hoeft ze niet in de oven te doen, alleen even te laten drogen. Een ontzettend leuk idee voor een cadeau. Verzin een leuke zelfgemaakte tekst of teken iets leuks erop. Binnen 5 minuten getekend en kost minder dan 5 euro.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Leave a comment