“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why I recommend it daily.”

Sleur. Iets waar veel mensen mee in aanraking komen als ze wat ouder worden. Soms heb je het zelf niet eens door. Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg, een van de uitspraken die ik vaak zelf gebruik. Soms wil je gewoon van die sleur af en een keer andere dingen doen. Drie keer raden wat nou echt helpt bij het doorbreken van die sleur…

Foto: Alex Wagman

Foto: Alex Wagman

Alex Wagman houdt al jaren een blog bij over zijn bucket list ervaringen. Zijn blog helpt hem om gemotiveerd te blijven om zijn goals te behalen. Elke blogpost is een stap dichter bij het behalen van zijn goals. Ook helpt het zijn leven verrijken door nieuwe uitdagingen aan te gaan en avonturen te beleven. Daarnaast wil hij graag anderen helpen en inspireren. “I would be more than happy to help you with anything that you see crossed off my list, and if it’s not crossed off my list yet, you can bet I’ll do as much research as I need to make that thing possible for you.”

Foto: Alex Wagman

Foto: Alex Wagman

Alex is geboren in Fort Worth, Texas. Hij is nu tweedejaars student op de University of Texas. Zijn leven was altijd erg gewoontjes: hij ging naar school, sprak wel eens af met vrienden en had een paar hobby’s. Nu is er niet veel veranderd, maar hij is gepassioneerd geraakt over het doel van het leven. “I have a burning passion to ask people the question: What do you want to do before you die? My comprehensive goal is to live a life of adventure while giving God the glory so that I can receive the joy of serving Him.”Alex zijn doel is om alleen maar mooie herinneringen te hebben om naar terug te kijken.

We are the writers of our own story.

Zijn bucket list heeft al meer dan 200 goals. Al bijna de helft van deze goals heeft hij weten te behalen. Van het kietelen van een vis (ja, echt) tot het vinden van de ware: Alex heeft al veel mooie en grappige momenten om naar terug te kijken. Niet alleen houdt hij een blog bij over alles wat hij heeft meegemaakt, ook is hij bezig met het schrijven van een boek. Dit boek gaat over hoe wij op een positieve manier tegen het leven aan kunnen kijken door dingen te doen die je leuk vindt, maar ook dat dingen bereiken in het leven voor een positieve mindset zorgen.

Foto: Alex Wagman

Foto: Alex Wagman

Je haalt meer uit het leven als je je focust op je doelen. Afgelopen zomer had Alex maar één doel voor ogen; tijd besteden met zijn familie. Zijn ouders, zussen en broertje zijn erg belangrijk voor hem. “I can honestly say that I love my family more than life itself. I have found that my fondest memories were those spent with my parents and siblings, sitting under a tree for half of a day chatting to one another.” Velen zullen dit zien als tijdverspilling, maar in zijn ogen is familie het belangrijkste in zijn leven. Het behouden van een goede relatie met familieleden kan erg moeilijk zijn volgens hem. Vooral je ouders: zij hebben je op je zwakste punt gezien en zijn nog steeds de mensen die het meest om je geven en alles voor je zouden doen. “This is exactly what a family is about though, not just sharing the same genes and blood, but letting others know that I’m watching out for them.” Volgens Alex is familie het enige wat hem echt gelukkig maakt. Geld, macht of beroemd zijn kan allemaal leuk zijn, maar zal later zijn tol eisen. Ondanks alle ruzies met zijn familieleden en moeilijke tijden die hij heeft gehad, weet Alex dat hij met zijn familie de mooiste momenten van zijn leven zal meemaken.

“When you talk of family life
Or how it used to be
Though many had more money
None were as rich as me.” -Jeanne D. Rhein

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s